Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De film Grutto, van ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit

2 februari 2023 — 20:00

Deze natuurdocumentaire vertelt op unieke wijze het indrukwekkende verhaal van de grutto, onze nationale vogel, die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving. De filmmakers volgen de grutto op zijn reis van Senegal, via Portugal naar Nederland en Estland. Nederland is voor de broedvogelpopulatie van de grutto’s zeer belangrijk. Maar o.a. door veranderende landbouwsystemen moeten de vogels in onze weilanden steeds meer tegenslagen overwinnen om uiteindelijk voor vliegvlugge kuikens te zorgen. En toch probeert driekwart van de wereldpopulatie in ons land voor nageslacht te zorgen.

Grutto, foto Ruben Smit
foto Ruben Smit

In tegenstelling tot andere natuurdocumentaires van Ruben Smit is in ‘Grutto’ een belangrijke rol weggelegd voor de mens. Deze documentaire laat niet alleen zien hoe hard de grutto moet werken om te kunnen overleven, maar toont ook de mensen die hem willen beschermen en hoe moeilijk dat vaak is. De grutto is in deze film de ideale verhalenverteller over hoe de natuur ervoor staat en hoe onze natuur verbonden is met die van andere plekken op de wereld.

Zaal open: vanaf 19.30 uur.

Toegang voor leden gratis, niet-leden betalen een klein bedrag en/of kunnen ter plekke lid worden. Lidmaatschap kost 7 euro 50.

Gegevens

Datum:
2 februari 2023
Tijd:
20:00

Locatie

De Veldkei
Veldkamp 77
Havelte, Drenthe 7971 BX Nederland
Telefoon:
085-2731430
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vogelwacht Uffelte e.o.
E-mail:
activiteiten@vogelwachtuffelte.nl
Bekijk de site van Organisator