Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Koloniehof (museum en tram) – Frederiksoord

16 september 2017 — 14:00 - 17:00

Bezoek museum de Koloniehof in Frederiksoord en rondrit met de kolonietram door de koloniën van Weldadigheid.

Bijna meer dan 200 jaar geleden stichtte de bevlogen generaal Johannes van den Bosch een sociaal experiment met de oprichting van landbouwkoloniën. Het idee was om paupers uit de steden naar het platteland te halen en hen daar nieuwe maatschappelijke kansen te bieden met opleiding en werk in de landbouw. Daarnaast zorgde de Maatschappij van Weldadigheid dat huisvesting, zorg en onderwijs gratis beschikbaar waren. De koloniën van Weldadigheid zijn uniek in de wereld en het is dan ook geen wonder dat begin dit jaar het nominatiedossier voor de status van Unesco Werelderfgoed is ingediend. Als het gaat lukken om in  2018 op de Werelderfgoedlijst te komen, dan valt dit samen met het tweehonderdjarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid.

Het bezoek aan de Koloniehof zal bestaan uit een Powerpoint presentatie en een rondleiding met gids door het museum. Daarna maken we een rondrit door het gebied met de kolonietram. Veel van de historie is nog duidelijk zichtbaar in het landschap en de karakteristieke huisjes langs strakke lanen en wegen die worden afgewisseld door monumentale panden vertellen een bijzonder stukje vaderlandse geschiedenis.

Als u wilt deelnemen, verzoeken wij u zich vóór 1 september op te geven.

Kosten:  € 12,00  (het gewenste bedrag graag direct overmaken bij opgave). Rekeningnummer NL75 RABO 0363 3602 20, t.n.v. Vogelwacht Uffelte e.o. o.v.v. ‘excursie Koloniehof’)

Opgave:  Via de mail: activiteiten@vogelwachtuffelte.nl  of telefonisch bij Josée Janssen (0521-342190). Eigen leden krijgen voorrang, maar moeten zich dan vóór 15 augustus hebben opgegeven.

Na 15 augustus geldt voor iedereen (lid of geen lid) de volgorde van aanmelding.

Gegevens

Datum:
16 september 2017
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Tags:
,

Locatie

De Koloniehof in Frederiksoord
Koningin Wilhelminalaan 87,
Frederiksoord, 8382 GC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vogelwacht Uffelte e.o.
E-mail:
activiteiten@vogelwachtuffelte.nl
Bekijk de site van Organisator