Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘De Leefwijze van de Blauwe parel’ door Harry Kiewiet

25 oktober 2023 — 19:30 - 22:00

Harry Kiewiet uit Coevorden is vrijwilliger bij natuur- en milieuvereniging ‘Het Stroomdal zuid-oost Drenthe’ en zet zich al jaren in voor de bescherming van verschillende diersoorten in dit bijzondere natuurgebied.

Unieke beelden van de kleurrijke ijsvogel

Voorbeelden hiervan zijn weidevogels, oeverzwaluwen, de otter en zijn grote passie de ijsvogel. Zo besteedt hij jaarlijks honderden uren aan het onderhouden van de ijsvogelwanden.

Veel tijd brengt hij door met het observeren, fotograferen en filmen van ‘de blauwe parel’ vanuit zijn observatiehutten vlakbij de nestingangen. Zo heeft hij unieke beelden verzameld van allerlei posities en activiteiten van deze kleurrijke vogel.

Ijsvogel op 7 broedlocaties in het Stroomdal zuid-oost Drenthe

Op dit moment broeden ze op 7 locaties, waardoor we ons deze avond kunnen verheugen op zeer recente beelden die hij zal laten zien.

Daarnaast zal hij ons met zijn opgedane kennis en prachtige verhalen volledig meenemen in de wereld van ‘De leefwijze van de blauwe parel’ in de Vechtstreek en omgeving.

Toegang gratis voor leden

U kunt ter plekke lid worden van Vogelwacht Uffelte e.o. voor slecht 7,50 per jaar of een iets kleinere bijdrage betalen voor toegang tot de lezing.

Aanvang 20:00 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.

 

Gegevens

Datum:
25 oktober 2023
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

De Veldkei
Veldkamp 77
Havelte, Drenthe 7971 BX Nederland
Telefoon:
085-2731430
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vogelwacht Uffelte e.o.
Bekijk de site van Organisator