Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond door natuurfilmer Hans Jonker

18 november 2015 — 20:00 - 22:15

Op verzoek van de Vogelwacht Uffelte e.o. zal Hans Jonker uit het Friese Oosterwolde met een tweetal films naar Havelte komen..

In het eerste gedeelte zal Hans aan de hand van fraaie scherpe beelden en bijzondere waarnemingen in de Nederlandse natuur tijdens een live presentatie met een professionele beamer iets vertellen over het maken van natuurfilms enz. Daarna vertoont hij een aantal films uit zijn oeuvre. Op de rol staat o.a. zijn bekroonde film ‘Gieren in de mist’. Deze film heeft in 2014 het Nova-Noord filmfestival gewonnen en kreeg extra prijzen voor beste documentaire en beste geluidstoepassing. De film is ook geselecteerd voor het Wildlife Filmfestival Rotterdam op 29 oktober t/m 1 november a.s. maar nu dus ook te zien in Havelte. In de film komen de volgende onderwerpen aan bod: Vogelsoorten die in Spanje voorkomen en elders in Europa moeilijk te vinden zijn; mythische vogels die op de steppe leven zoals zandhoenders en de kleine trap; ‘de Pyreneeën’ het bolwerk van de gieren in Europa en hoe vergaat het de vale gier en andere aaseters in Spanje? Is het voedselprobleem al opgelost?

Als tweede film heeft de Activiteitencommissie van de vogelwacht gekozen voor ‘Bulgarije in vogelvlucht’. De film laat zien dat in een groot gedeelte van Bulgarije (vooral het platteland) het net is of de tijd heeft stilgestaan; er is hier nog rust en ruimte. Dit is het land van de wielewaal.

Ook deze film heeft de nodige prijzen gewonnen; o.a. een voor beste camerawerk en de publieksprijs tijdens het Nova filmfestival 2015 in Westerbork. Mocht er nog tijd over zijn dan kan Hans nog iets laten zien uit zijn uitgebreide filmcollectie van over de gehele wereld. Onderwerpen kunnen zijn: Afrika, Brazilië, India, Costa Rica, Hongarije of misschien zijn nieuwe film over Scandinavië; als die gereed is tenminste. Het camerawerk en de montage doet Hans Jonker allemaal zelf. De films zijn ingesproken door een professionele voice-over.

NB    Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen € 3,00

Gegevens

Datum:
18 november 2015
Tijd:
20:00 - 22:15
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Café Restaurant ’t Knooppunt
Dorpsstraat 21
Havelte, 7971 CN
+ Google Maps

Organisator

Vogelwacht Uffelte e.o.
E-mail:
activiteiten@vogelwachtuffelte.nl
Bekijk de site van Organisator