0
Scholieren maken heide schoon
De jonge heideschoners verzamelen de dennetjes in grote zeilen en voeren die af naar een beschut plekje (foto Riet Stroomer).

Scholieren maken heide schoon

Basisschoolleerlingen van De Vuursteen uit Wapserveen en van de Oosterveldschool (Uffelte) hebben zich ook dit jaar weer verdienstelijk gemaakt met het schonen van de heide in de omgeving van Havelte.

Zij hielpen begin oktober op vrijdagmorgen mee met vrijwilligers van de Vogelwacht Uffelte e.o. om dennetjes te verwijderen. Daardoor krijgt de heide meer kans gedurende de rest van het jaar uitbundig te groeien en bloeien.

Dit heideschonen vormt onderdeel van een lespakket, waarbij de leerlingen op school kennisnemen van het belang van de natuur in het algemeen en op de heidevelden in het bijzonder. Dat gebeurt onder leiding van Landschapsbeheer Drenthe, waarvoor met name vrijwilligersprojectleider Lotte Harderingh verantwoordelijk is.

Scholieren krijgen van medewerkers Landschapsbeheer Drenthe een excursie over het heideveld
Leerlingen van De Vuursteen (Wapserveen en Oosterveldschool (Uftelte) krijgen te horen wat er van hen op de heide wordt verwacht (foto Riet Stroomer)
De scholieren staken niet alleen hun handen uit de mouwen, maar kregen van medewerkers van Landschapsbeheer Drenthe tevens een excursie over het heideveld. Daarnaast werden ze na gedane arbeid namens Staatsbosbeheer op iets lekkers getrakteerd.

Op vrijdag 15 oktober zouden de scholieren uit Darp en Havelte, die op de Bosrank zitten, hetzelfde natuurbeheerswerk verrichten. Maar de verwachte regen op die morgen stak daar een stokje voor. Op vrijdag 12 november krijgen ze een herkansing om een handje te helpen, waardoor Drenthe in deze omstreken weer een beetje mooier wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.