0

Wel en wee van een uilenkast in de tuin

Jos en Joop Blok uit Wateren bezitten sinds jaren een bosuilenkast in hun ruime bostuin. Elk jaar vinden ze het weer spannend of de uilen er zijn en zo ja, of er jongen worden groot gebracht. Het controleren van de kast door vrijwilligers van de Vogelwacht is dan ook steeds weer een moment waar Jos en Joop met veel belangstelling naar uitkijken.

Helaas is er niet elk jaar een succesvol broedsel. Zo waren er dit jaar wel eieren uitgebroed maar om onduidelijke redenen werden de dode jongen verspreid over de tuin gevonden. Een grote teleurstelling voor het bejaarde echtpaar. Welke predator heeft dit op zijn geweten?

Daarentegen was 2014 een zeer succesvol jaar. In april konden toen maar liefst 6 jongen worden geringd!

Bosuilen ringen door Wolter van Tarel

 

Met spanning kijken beiden al weer uit naar wat 2016 zal gaan brengen. Met name Joop houdt scherp in de gaten of de uil zich laat zien of horen. De vooruitzichten zijn positief!

Geschreven door Wolter van Tarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.