0

John de Roos als reddende engel

Al een paar dagen zat er een Spreeuw in de tuin van John de Roos* met een nylon draad om zijn poot. Het was duidelijk te zien dat dit een netje was dat om een vetbol had gezeten. Deze poot kon de vogel niet meer gebruiken. John zag dat dit ernstig was en vroeg zich af hoe hij de Spreeuw zou kunnen vangen om hem van de draad te verlossen. Ergens had hij nog een net liggen dat gebruikt wordt om over fruitbomen te draperen om te voorkomen dat bv. de Spreeuwen het fruit opeten.  “Bedenk een list !” zou Ollie B. Bommel gezegd hebben. En dat deed John. Binnen een uur had hij de Spreeuw in zijn handen en kon hij het diertje van het nylon verlossen. Of het goed komt met zijn pootje is afwachten. “Maar meer kon ik er niet aan doen….” zo reageerde John.

De foto’s spreken voor zich en aldus heeft dit verhaal een boodschap: Gebruik bij voorkeur geen nylon netjes, maar hang de pinda’s en vetbollen op een andere wijze op, zodat de vogels zich er niet in vast strikken.

Spreeuw, foto John de Roos
De bewuste spreeuw met nylon draad.

 

Spreeuw, foto John de Roos 4
Het vangnet, zoals John dat in zijn tuin heeft opgehangen, met bedieningskoord.

 

Spreeuw, foto John de Roos 5
Close-up van de net constructie.

 

Spreeuw, foto John de Roos 2
En toen kon John de vogel verlossen van de draad.

Spreeuw, foto John de Roos 3

 

Profielfoto van John de Roos *  Havelter John de Roos, lid van onze vereniging, is een niet onverdienstelijk fotograaf. Nieuwsgierig naar zijn werk? Kijk dan eens op BirdPix of Facebook .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.