1

Goede dag?

Op een zaterdag was er kortgeleden een natuurwerkdag in het Vledderveld. Er is een groep al jaren actief om de heide op te schonen en geschikt te maken voor reptielen en amfibieën. Op deze zaterdag zouden vluchtelingen van de opvang in de Adelhof meewerken. Een deel vertrok met Nelleke Boot op de fiets naar Vledderveen. Ik zou gaan lopen met degenen die geen fiets hadden. Ik ging op pad met 2 Syrische dames en nam de kortste weg hemelsbreed. Wel over paden.

Bij de ijsbaan vloog opeens een snip op uit het eikenhakhout. Wat anders dan een houtsnip kan dat zijn geweest? Na een langzame wandeling kwamen we op de werkplek aan. Zaailingen trekken, boompjes uitsteken en broeihopen maken. Tijdens het werk hoorden we een doordringend prie, prie, prie, prie en ja… even later kwam de vogel overvliegen; een zwarte specht dus. Na het werk liep Nelleke nog even verder het gebied in en zag een houtsnip en bij een ven vier watersnippen opvliegen. Nelleke onthoudt altijd dat watersnippen bij opvliegen ‘verrek‘ lijken te zeggen. Op een boomstronk zag ze 3 jonge levendbarende hagedissen zitten. Dat allemaal in november. Het was een goede dag.

Geschreven door Philip Boot

Eén reactie

  1. Femmie Prikken zegt:

    Philip en Nelleke, wat een mooie actie!
    Ik ben erg benieuwd hoe de deelnemers het hebben ervaren en hoe zij tegen deze beheerwerkzaamheden aankijken.

    gr. Femmie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.