0
foto Hans Krol/Gea Wink

De redding van een gierzwaluw

Het is weer rustig in het luchtruim: de huiszwaluwen en boerenzwaluwen zijn weer op hun tocht  naar Afrika vertrokken. De gierzwaluwen beginnen begin augustus al met hun terugtocht, echter broedende gierzwaluwen wachten soms wel tot in september. Hopelijk heeft ook de jonge gierzwaluw die begin juli bij de familie Wink aan de Dennenlaan in Havelte uit het nest viel, de tocht naar Afrika ondernomen. Hans Krol heeft zich ontfermd over de zwaluw en heeft hem 3 dagen in een leeg konijnenhokje verzorgd. Op de 3e dag kon de vogel zelfstandig de lucht in. Hierna moet het beestje dus meteen al 8000 km op de wieken!

Wie weet zien we hem over 2 jaar terug: zolang blijft hij al vliegend in de lucht totdat er genesteld gaat worden.

geredde gierzwaluw juli 2015 Hans 2 geredde gierzwaluw juli 2015 Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.