0
Koffiestop op de Studentenkampweg

Heideschoners houden “heideschouw”

geschreven door Gert Hulsebos

Toen Wicher Kiers, eigenaar van de Paardentram Uffelte en lid van de werkgroep Heideschonen, op de laatste werkdag van het seizoen 2014-2015 aan zijn collega’s voorstelde om deze zomer eens een ritje met zijn paardentram langs de werkplekken van dat seizoen te maken, kreeg hij direct veel bijval.

Zo ontstond het plan om voor deze rit naast grondeigenaren, ondersteuners van de werkgroep en bestuur van de Vogelwacht ook het thuisfront van de werkgroepsleden  uit te nodigen, zodat iedereen eens ter plekke in het Holtingerveld kon kijken,  wat de resultaten  van de werkzaamheden van het afgelopen  seizoen zijn.

 

Heidewerk
Het bekijken van een van de werkplekken (richting Westerzand)
Onderweg met de paardentram
Onderweg met de paardentram (Studentenkampweg)

 

De paardentram van de familie Kiers

Die huifkarrit vond afgelopen vrijdag 29 mei plaats. In ontspannen sfeer maakten 25 passagiers een rit langs een aantal locaties waar afgelopen seizoen is gewerkt. Aan boord van de huifkar was voldoende kennis en ervaring om de passagiers op informatieve manier van het Holtingerveld te laten genieten. Iedereen kwam tot de conclusie dat er weer heel hard gewerkt was en dat er heel wat heideveld is in het Holtingerveld dat nog steeds “open is” dankzij deze werkgroep. Bovendien  was het  een leuke ochtend.

 

foto’s Greet Glotzbach

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.