0

Derde ronde nestkastroute Westerzand

Op 30 april was alweer de derde rondgang langs onze kastjes. Vandaag mooi weer, vogels die heerlijk fluiten ons welkom heten en 3 kinderen die goed gemutst waren. Wat troffen ze zo allemaal aan: ruim 200 eieren van hoofdzakelijk koolmezen. Daarvan waren er 16 aan het broeden. De vliegenvangers zijn gearriveerd en de eerste eieren zijn gelegd. In totaal 4 stuks, maar dat komt nog. Ook hebben we nog wel een aantal kasten leeg. Dus het weer moet snel omslaan en een stuk warmer worden. Het is gewoon te koud. Tot slot, de bosuilenkast die onlangs is opgehangen in onze route wordt door de terreinbeheerder geïnspecteerd en als er geen vogels in huizen gaat hij van de boom af. Want niemand weet wie hem geplaatst heeft en zo werkt dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.