0

4e en 5e ronde nestkastroute Westerzand

Donderdag 7 mei hebben we met z’n zessen een mooie ronde gemaakt voor de nestkasten controle. Schitterend weer, de vogels hadden het hoogste woord en de natuur bloeide als nooit te voren. Dus wat wil je dan nog meer. 35 kasten die bezet zijn, daarvan hebben 2 paar koolmeesparen al 14 jongen, zitten de meeste vogels te broeden, zijn de bonte vliegenvangers druk aan het eieren leggen en de eerste drie waren al aan het broeden. Dus de gang zit er flink in, we hebben ruim 250 eieren, 14 jonge koolmeesjes en dus nog zeven kastjes leeg. Nu maar even de komende weken bezien wat daarvan de eindstreep gaat halen…..

Een week later hebben wij (Sven, Ruud en Willem) nogmaals de ronde gedaan. Het was prachtig weer en de geboorte golf zet zich voort: 109 jongen en van de 7 lege kastjes zijn er inmiddels 2 bewoond door bonte vliegenvangers. De wielewaal is ook weer aanwezig en de boomklever is druk bezig om te nestelen in een gat in de boom.

Willem Wobben en Ruud Smeenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.