0

Tweede ronde nestkastenroute Westerzand


Verslag 2e ronde nestkastenroute Westerzand, door Willem Wobben.

 

Op donderdagavond 23 april hebben we onze tweede ronde gemaakt op de route Westerzand.

Het was prachtig weer. Alleen Aïsha en Michelle waren afwezig, dus met 4 kinderen en Bert Noorman die Ruud Smeenk verving. Soms ben je verhinderd en dan springt er iemand van een andere route bij, zodat je minimaal met 2 volwassenen de ronde maakt. In totaal 137 eitjes geteld, en in één kast een dode Bonte Vliegenvanger met 4 koolmeeseitjes. In een andere kast was het nest verruïneerd, vermoedelijk door een gevecht tussen Bonte Vliegenvanger en een mees. Er waren 4 eitjes bij betrokken. Dus het wordt afwachten wie dit gaat winnen. Meestal is de Bonte Vliegenvanger de baas: wordt vervolgd.

We merken het nu echt: het voorjaar komt goed op gang!

 

Groet,

Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.