0

Laatste inspectie nestkastenroute: het nestelen kan beginnen!

Ruud Smeenk onderhoudt samen met Willem Wobben de nestkastenroute in het Westerzand.

 

Laatste inspectie nestkastenroute: het nestelen kan beginnen!
Vandaag hebben wij, Willem en Ruud, nog een laatste ronde gemaakt voor de route in het Westerzand. Het was heerlijk rustig in de bos. Vorige jaar rond deze tijd was het een stuk warmer geweest en toen hadden we de eerste nesten met enkele eieren. Van de 42 kasten waren er bijna 30 reeds bezocht door kool- en pimpelmezen. We hebben enkele nieuwe kasten opgehangen en de route iets groter gemaakt. Maar wat schetst onze verbazing. Nabij de kleine vogelroute is er een uilenkast geplaatst (foto). Daar worden onze kleine gasten niet echt blij van. Als de uilenkast bezocht wordt dan zijn onze kleine vrienden weg. Dus wel even nagaan wat en wie hier achter zit. Verder zijn alle kasten opnieuw genummerd en sommige zijn voorzien van een nieuwe deksel. Laat nu de temperatuur maar flink stijgen en dan kunnen onze gevleugelde vrienden aan het nestje bouwen.
Dit weekend van 12 april gaan de eerste groepen op pad. In totaal hebben zich 26 kinderen opgegeven in Uffelte, gaan er in Diever drie groepen op pad en ook de Bosrank in Havelte zullen kinderen met Simon Bijl op pad gaan in Holtinge. Dus ruim 50 kinderen zullen de komende weken de ontwikkelingen van de natuur op de voet volgen. Wij wensen de kinderen en hun begeleiders een fijne tijd toe.
 
Groeten Ruud
9 april 2015
                  uilenkast op nestkastroute Ruud en Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.