0

Eerste nestkastencontrole route Westerzand

Verslag eerste nestkastenronde 2015

 

De nestkastencontrole is gestart. Deze week zijn de kinderen op pad gegaan om de nestkasten te controleren. Onze route op het Westerzand lag er prima bij, de vogels hebben de kasten ontdekt maar de nestdrang moet nog komen. We heerste controle 2015 (Ruud Smeenk)2adden 5 kastjes met één ei en 1 kastje met twee eieren. Totaal dus 7 en wij hebben het nog niet zo mager meegemaakt. De natuur is drie weken achter ten opzichte van 2014. Wat opviel waren de vele veertjes in de kasten. Dat wijst op rovers in de omgeving zodat kleine vogeltjes het slachtoffer worden. De restanten zijn dan voor de anderen. De kinderen waren ook niet allemaal van de partij. De opvoering van de film met de hoofdrolspelers van de Oosterveldschool in de Veldkei ging voor. Aïsha en Michelle Tiemens, waren er wel. Maar al met al, een rustig begin van de nestkastencontrole 2015.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.