0
foto Josée Janssen

Heide opschonen

Leerlingen uit Uffelte en Wapserveen hebben een natuurwerkdag

Op vrijdagochtend 13 februari hebben ongeveer veertig leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit Uffelte en Wapserveen hun steentje bijgedragen aan het opschonen van de heide. De werklocatie was ‘het Oosterzand’, een heidegebied aan de Studentenkampweg dicht bij Wapserveen. Om de heide te behouden is het belangrijk dat met name de vliegendennen verwijderd worden. Jonge boompjes konden de leerlingen eruit trekken of met een takkenschaar dicht bij de grond afknippen. Waren de dennen groter dan kwam de zaag eraan te pas. En vooral met dit stuk gereedschap wisten de leerlingen wel raad. Lagen de dennen om, dan moesten ze vervolgens worden weggesleept. Gelukkig kregen ze hierbij hulp van een sterk Nederlands trekpaard dat met het grootste gemak zijn trekkracht toonde. Aan het eind van de ochtend was er heel wat werk verzet en had iedereen een voldaan gevoel. En…..de koude handen en tenen waren vergeten.

Het opschonen van de heide wordt georganiseerd door de Vogelwacht Uffelte e.o. samen met verschillende basisscholen en Landschapsbeheer Drenthe. Vrijdag 20 februari zijn de scholen uit Havelte en Darp aan de beurt. Er wordt gewerkt van 9.00 tot ongeveer 11.30 uur.

Josée Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ik ga akkoord met het verzamelen van deze gegevens.